İlkokul-Ortaokul

İÇEM’de işitme kayıplı çocuklar, okulöncesi 4 yaştan 8. sınıfa kadar eğitim alabilir. Her sınıf düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen dersler ve eğitim programı, öğrencilerin bireysel ihtiyaçları doğrultusunda uygulanmaktadır. Grup çalışmalarında uygulanan bu derslerle birlikte, her öğrenci rutin olarak bireysel ihtiyaçları doğrultusunda sözlü dil becerilerinin gelişimine hizmet eden birebir eğitime, okuma yazma becerilerinin gelişimini destekleyen birebir okuma ve birebir yazı düzeltme çalışmalarına katılmaktadır. Ayrıca ilkokul ve ortaokula devam eden işitme kayıplı çocuklar, Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulunda kaynaştırma eğitimine yönlendirilebilmekte ve İÇEM tarafından bu öğrencilere her gün destek özel eğitim hizmetleri sunulmaktadır. İÇEM ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden öğrencilerin aileleriyle sınıf öğretmenleri tarafından rutin olarak aile görüşmeleri yapılmaktadır.